A doua clinică Regina Maria din Constanța: Policlinica pentru Copii Delfinariu

0

Rețeaua de sănătate Regina Maria își deschide a doua clinică din Constanța, în care au fost investiți 300.000 de euro, se arată într-un comunicat de presă. Policlinica pentru Copii Delfinariu oferă servicii medicale de pediatrie non-stop, fiind singura unitate medicală de acest gen din regiune. Constănțenii vor primi servicii medicale pentru 17 specialități, dar și analize de laborator. Astfel, Regina Maria ajunge la 22 de locații proprii în țară.
Noua policlinică a Rețelei de sănătate Regina Maria se întinde pe o suprafață de 600 de mp, pe două etaje, și se află într-un punct central, pe Bulevardul Mamaia nr. 208 (lângă Delfinariu). În noua policlinică se vor face și investigații pediatrice mai complexe, precum ecografii, aerosoli și pulsoximetrie (o metodă non-invazivă, care permite monitorizarea oxigenării hemoglobinei unui pacient), iar cazurile vor fi abordate de o echipă interdisciplinară de medici.
“Prin această nouă policlinică, urmărim să răspundem unei nevoi insuficient acoperite în Constanța și în toată regiunea Dobrogei: permanența pe partea de servicii de pediatrie, plus abordarea interdisciplinară, atunci când este cazul”, a spus Fady Chreih, Director General Rețeaua de Sănătate Regina Maria.
În Policlinica pentru Copii Delfinariu lucrează 45 de cadre medicale, din care 27 de medici, există 10 cabinete medicale și un laborator propriu de analize. Echipa medicală va acorda consultații și soluții de tratament pentru 17 specialități medicale: alergologie, homeopatie, boli de nutriție și diabet, ecografie, hematologie, endocrinologie, dermatologie, chirurgie pediatrică, medicină de familie, medicină internă, obstetrică-ginecologie (cu investigații imagistice 4D, colposcopie), oncologie, ORL, pediatrie, psihiatrie și neurologie copii, psihologie clinică și gastroenterologie copii. În laboratorul de analize, capabil să deservească și pacienții din regiunea Dobrogei, se vor putea efectua teste de alergologie (PRICK TEST și PATCH TEST), anatomie patologică, biochimie, biologie moleculară, citologie, hematologie și microbiologie.
După inaugurarea de la Constanța, Regina Maria are în plan și alte deschideri în orașele mari care pot susţine investiţii semnificative în zona medicală. Operatorul de servicii medicale private a înregistrat anul trecut afaceri în creștere cu 19% față de 2013, până la 55 de milioane de euro, având un avans semnificativ față de piața de profil, care a înregistrat o ascensiune de doar 9-10%. La nivelul anului 2014, compania a înregistrat o creștere de peste 22% a numărului total de pacienți, atingând pragul de 1,1 milioane la finele anului.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.