Abbott își dublează cota de piață în America Latină achiziționând o companie chiliană

0

Compania farmaceutică Abbott își consolidează poziția pe piața din America Latină, în condițiile în care se așteaptă ca rata vânzărilor de medicamente din regiune în următorii ani să fie dublă sau chiar triplă față de cea a piețelor dezvoltate. Abbott a anunțat preluarea companiei farmaceutice CFR Pharmaceuticals, prin intermediul căreia își dublează cota de piață în America Latină pe segmentul produselor farmaceutice mature. Valoarea achiziției este de aproximativ 2,9 miliarde de dolari și plasează Abbott în topul primelor 10 companii farmaceutice din țările de origine latină.

„Această decizie strategică are legătură directă cu angajamentul și viziunea noastră pe termen lung de a ne consolida prezența pe piețele în curs de dezvoltare. Acest proces va continua și credem noi că va avea un impact pozitiv și în Estul Europei, inclusiv în România, atât pentru companie cât și pentru pacienții pe care îi deservim. Avem toată încrederea că procesul de tranziție al CFR Pharmaceuticals se va încheia cu succes, așa cum este estimat pentru sfârșitul celui de-al treilea trimestru al acestui an”, a declarat Adrian Grecu, General Manager Abbott România.

Potrivit previziunilor, se așteaptă ca piața farmaceutică din America Latină să raporteze anul acesta vânzări de aproximativ 73 de miliarde de dolari, acestea urmând să atingă pragul de 124 de miliarde de dolari până în 2018, rata de creștere fiind aproape dublă, chiar triplă față de cea a piețelor dezvoltate.

Cu ocazia extinderii portofoliului, Abbott estimează că va avea o creștere de 900 de milioane de dolari raportată la cifra de vânzări pentru anul 2015 și anticipează o dublare a vânzărilor în următorii ani.

În prezent, CFR Pharmaceuticals este prezentă în 15 țări din America Latină și are în portofoliu mai mult de 1.000 de produse. Portofoliul acesteia este în mare parte aliniat la specificului celui deținut de Abbott și acoperă principalele arii terapeutice precum sănătatea femeii, boli ale sistemului nervos central, afecțiuni cardiovasculare și respiratorii. Compania are aproximativ 7.000 de angajați, deține divizii de R&D și de producție în Chile, Columbia, Peru și Argentina.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.