Abbott preia compania farmaceutică Veropharm din Rusia

0

Compania farmaceutică americană Abbott urmează să preia Limited Liability Company Garden Hills, grupul care deține partea majoritară de acțiuni din Veropharm, unul dintre cei mai mari producători de medicamente din Rusia. Valoarea achiziției este estimată la un minim de 13,6 miliarde de ruble și un maxim de 17 miliarde de ruble, respectiv 395 – 495 de milioane de dolari americani. Valoarea finală a tranzacției va fi influențată de procentajul de acțiuni deținute de Garden Hill, acesta fiind în prezent de 80%, însă cu o perspectivă de creștere la 95% la momentul semnării preluării, în al patrulea trimestru din 2014, se explică într-un comunicat de presă al Abbott.

Producătorul american este prezent pe piața din Rusia de aproape patru decenii, iar prin această preluare, Abbott își va îmbunătăți soluțiile oferite în ariile terapeutice cheie cu produse pentru sănătatea femeii, boli ale sistemului nervos central, afecțiuni gastroenterologice și oncologie.

„Această decizie strategică are legătură directă cu angajamentul și viziunea noastră pe termen lung de a ne consolida prezența pe piețele în curs de dezvoltare. Obiectivul nostru global vizează dezvoltarea unui portofoliu complet, integrat în toate țările în care suntem prezenți astfel încât să putem oferi soluții viabile pentru cât mai mulți pacienți care doresc să aibă o sănătate mai bună. Este cea de-a doua achiziție pe care Abbott o realizează în ultima lună pe piețele internaționale”, a declarat Adrian Grecu, General Manager Abbott România.

Achiziția Veropharm va oferi companiei Abbott o linie de producție proprie în Rusia, întrucât va prelua atât unitatea existentă cât și o nouă linie, procesul de construcție al acesteia fiind în prezent coordonat de partea rusească. Se estimează că tranzacția va genera o creștere a vânzărilor companiei americane în Rusia cu 150 de milioane de dolari americani în anul 2015. Odată cu preluarea companiei din Rusia, Abbott își va însuși și datoria acesteia, care se ridică la aproximativ 136 de milioane de dolari americani.

Veropharm deține unități de producție în Pokrov, Belgorod și Voronezh, având aproximativ 2000 de angajați și un portofoliu cu peste 100 de produse farmaceutice.

About Author

Raluca Bajenaru

Leave A Reply