Acord între Eurotransplant, AKH și Agenția Națională de Transplant

0

surgery-1049588_1920Agenția Națională de Transplant a semnat un acord de colaborare cu Fundația Eurotransplant și Spitalul AKH din Viena pentru reluarea în România a procedurii de transplant pulmonar, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Transplantaților din România (ATR).

Astfel, prof. Radu Deac, reprezentantul Agenției Naționale de Transplant s-a întâlnit la București cu prof. dr. Bruno Meiser, președintele Fundației Eurotransplant și cu prof. dr. Walter Klepetko, șeful de secție transplant pulmonar la spitalul AHK  pentru semnarea unei scrisori de intenție și a acordului de colaborare.

Din luna februarie a anului în curs, accesul pacienților la transplantul pulmonar în spitalul AKH a fost suspendat, fiindu-le pusă în pericol viața celor aflați pe lista de așteptare. În acest context, ATR și Ministerul Sănătății au stabilit un cadru de lucru,   în cadrul Protocolului de colaborare pentru „Dialog, informare şi sprijin reciproc în vederea accesului la tratament prin transplant al pacienţilor cu insuficienţă funcţională terminală de organ solid şi asigurarea calităţii vieţii pacienţilor în stare post transplant”,  problema fiind rezolvată în mai puțin de o lună.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.