Admitere UMF Cluj-Napoca: Medicină și Radiologie și Imagistică, cele mai căutate specializări

0

Anul acesta, la Examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca cele mai căutate specializări au fost Medicină, cu 2,47 candidați pe un loc, Radiologie și Imagistică cu 2,34/loc, urmate de Asistență medicală generală cu 1,89 candidați pentru un loc, în timp ce pentru Tehnică Dentară s-au înscris 1,7 candidați pe un loc, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Au concurat 1700 de candidaţi pentru 714 locuri la buget (dintre care 24 de locuri au fost pentru românii de pretutindeni) şi 255 de locuri cu taxă. Patru candidați au fost admişi fără concurs, la programul de studiu Medicină, în calitate de olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale. Examenul a avut loc în 15 săli de examen, organizarea respectând restricțiile impuse de pandemie.

“Avem deja experiența anului trecut în organizarea examenului de admitere și a celui de rezidențiat, în condițiile speciale impuse de pandemie. Mă bucur că am reușit să le oferim candidaților condiții excelente, astfel încât să se simtă în siguranță și să se poată concentra la rezolvarea grilelor de concurs. Doresc să le mulțumesc tuturor voluntarilor implicați în organizarea acestui eveniment de mare anvergură și să îi felicit și să le urez succes viitorilor noștri studenți”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Examenul de admitere a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă, cu durata de 2 ore.  Cele mai căutate specializări au fost La Medicină, s-au înscris în total 943 de candidați. Interesul crescut pentru Asistență medicală generală s-a menținut, cu 189 de candidați. La Medicină Dentară și Farmacie s-au înscris 109 de candidați, respectiv 64 de candidați.

La Medicină, cea mai mare notă obținută la concursul de admitere a fost 9,85, la Medicină Dentară 9,21, iar la Farmacie nota maximă, 10, a fost obținută de patru dintre candidați.

Rezultatele finale, după contestații, se vor afișa în 28 iulie, iar candidații declarați admiși își vor putea confirma locul în perioada 29 iulie-13 august.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.