Agenția Națională de Transplant are un nou director

0

Dr. Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală și cercetator stiintific,  a fost numit  prin Ordin al ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în funcția de  director executiv la Agenția Națională de Transplant (ANT), începând de astăzi, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății (MS).

Noul director este doctor în medicină, atestat în chirurgie  hepato-bilio-pancreatică și chirurgie oncologică și deține o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan. Dr.Radu Zamfir a fost  formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, precum “Educația  medicilor în domeniul transplantului” si  “Dezvoltarea competențelor în transplant”.

Printre atribuţiile directorului executiv al ANT se numără reprezentarea Agenţiei în relaţiile cu organele statului, precum şi cu persoane fizice sau juridice din țară şi din străinătate, aprobarea regulamentului de ordine interioară şi normele privind disciplina tehnologică şi administrative, acreditarea şi reacreditarea centrelor de transplant, autorizarea importului şi exportului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană destinate transplantării la om sau supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitară şi trasabilitate a organelor, ţesuturilor şi celulelor de origine umană destinate transplantării, potrivit comunicatului de presă.

Cu aceeasi dată (5 martie), a fost semnat Ordinul de ministru prin care  încetează detașarea doamnei  dr. Anca Muresan de la  Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie “Prof.dr. Octavian Fodor” Cluj în funcția de director executiv la ANT.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.