Alegeri pentru funcția de rector la Universitățile de Medicină și Farmacie din țară

0

Începutul anului aduce schimbări la nivelul conducerilor Universităților de Medicină și Farmacie din țară care își aleg rectorii și conducerea Senatului.
Noul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj este directorul medical al Institutului de Oncologie “Ion Chiricuţă”, conferenţiar Alexandru Irimie.
Acesta a obţinut în turul doi al alegerilor 414 voturi în timp ce prof. dr. Constantin Ciuce, contracandidatul său, care se afla în funcţia de rector UMF, a primit 241 de voturi.
La Iași, prof. dr. Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi a fost reales in functie, primind 72% din sufragiile cadrelor didactice universitare (480 de voturi), în timp ce prof. univ. dr. Ștefan Georgescu, singurul contracandidat, a obținut 208 de voturi.
La Timișoara, pentru funcţia de rector la UMF candidează prorectorul Marius Raica, prof. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, şi prof. dr. Sorin Pescariu, şeful Clinicii de Cardiologie de la Institutul de Cardiologie din Timişoara. Alegerile vor avea loc pe 27 februarie.
Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova și-a ales rectorul pe 12 ianuarie, în persoana prof. dr. Adrian Săftoiu.
La București, cinci profesori universitari și-au depus candidaturile pentru ocuparea funcției de rector a UMF „Carol Davilla”. Aceștia sunt: prof. dr. Irinel Popescu, prof. dr. Ion Fulga, prof. dr. Ion Lascar, prof. dr. Ioanel Sinescu, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel. Dezbaterile publice ale candidaților inscriși pentru funcția de rector au fost programate în perioada 06.02. – 07.02.2012. În intervalul 08.02. – 09.02.2012 are loc turul I al alegerilor pentru functia de rector, turul II fiind programat pentru 16.02. – 17.02.2012.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.