Alimentația bogată în calorii, factor de risc pentru pierderea memoriei

0
Cercetătorii americani au descoperit o legătură între pierderea memoriei și alimentația bogată în calorii, studiind tulburarea cognitivă moderată care poate fi un semn timpuriu de demență, potrivit unui articol preluat de bbc.co.uk.
Studiul, prezentat la întâlnirea anuală a Academiei Americane de Neurologie, a demonstrat că o alimentație bogată în calorii dublează riscul de apariție a tulburării cognitive moderate. Această afecțiune a devenit tot mai interesantă pentru cercetători întrucât poate indica riscul ca pacienții să dezvolte forme de demență, cum ar fi boala Alzheimer.
Echipa din cadrul Clinicii Mayo, Statele Unite a studiat efectele alimentației asupra a peste 1200 de oameni cu vârste între 70 și 89 de ani, dintre care nici unul nu avea demență, însă 163 fuseseră diagnosticați cu tulburare cognitivă moderată. Nu a fost descoperită nici o diferență între grupul a cărui dietă conținea un număr redus de calorii și cel la care aportul de calorii era moderat, însă pentru alimentația bogată în calorii, riscul de dezvoltare a tulburării cognitive moderate s-a dublat.
„Reducerea numărului de calorii și consumul de alimente sănătoase ar putea fi o modalitate mai simplă de a preveni pierderea memoriei pe măsură ce îmbătrânim”, a spus cercetătorul dr. Yonas Geda, comentând potențialul terapeutic al descoperirilor.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.