Almin Adzovic este noul preşedinte al organizaţiei Local American Working Group

0

Asociația Local American Working Group (LAWG) care cuprinde majoritatea companiilor farmaceutice americane cu operațiuni în România are un nou board de management și un nou președinte, în persoana domnului Almin Adzovic, care, începând cu 1 mai, ocupă poziția de General Manager al companiei MSD România.

LAWG îl are ca vicepreședinte pe Gregory S. Reeder, Country Manager la Pfizer România și ca  secretar general pe Mihai Diamandopol, General Manager la Abbott Products România.

„Ca președinte al Local American Working Group, îmi propun să duc mai departe programele și inițiativele lansate de conducerea anterioară. Printre cele mai importante obiective pe care mi le-am setat pentru LAWG se numără îmbunătățirea continuă a mediului de afaceri din sectorul farmaceutic din România, precum și facilitarea accesului pacienților la tratamente inovatoare”, a spus președintele LAWG, Almin Adzovic, potrivit unui comunicat de presă.

Asociația Local American Working Group (LAWG) a fost înființată în 2010 de către companiile farmaceutice americane prezente in România, lidere în cercetare și biotehnologie. LAWG este afiliată la Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA), organizație orientată către promovarea inovării medicale. Membrii PhRMA au investit aproximativ 49,4 miliarde de dolari în 2010 în dezvoltarea și promovarea de noi medicamente. Suma investită în România de către aceștia se ridică la aproximativ 100 milioane de euro, utilizați pentru cercetare în domeniul biofarmaceutic.

Asociația reunește zece companii: Abbott, Amgen, AstraZeneca, Bristol Myers Squibb, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Merck Sharp & Dohme, Novartis și Pfizer.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.