Amenzi de 54000 la Spitalul din Giurgiu pentru îngrijirile acordate baschetbalistului Hardy Chauncey

0

Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 35000 lei, iar Serviciul de Ambulanţă a primit o amendă contravenţională de 15000 lei pentru modul cum au acordat îngrijirile medicale baschetbalistului american Hardy Chauncey. Tânărul a decedat acum câteva zile la Bucureşti, după un traumatism cranio-cerebral suferit într-o discotecă din Giurgiu.

Cei doi medici care au fost de gardă la UPU pe durata prezenţei pacientului în Spitalul din Giurgiu au fost sancţionaţi cu amenzi de 3000 lei, iar medicul de gardă de pe ambulanţă care nu l-a însoţit pe pacient la Bucureşti a fost amendat cu 1500 lei. Sancţiunile au fost aprobate de Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, în urma raportului de control al Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu.

Raportul constată deficienţe grave în modul în care s-au acordat tânărului sportiv serviciile de asistenţă medicală, neasigurându-i accesul la investigaţii clinice complete, şi fără respectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului.

Sancţiunile au fost aplicate în conformitate cu prevederile HG nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice şi vor fi aplicate de DSP Giurgiu.

În ceea ce priveşte conduita terapeutică şi calitatea actului medical, Colegiul Medicilor Giurgiu va derula propria anchetă în acest caz.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.