Analiză de impact pe modificarea taxei clawback

0

Ministerul Sănătăţii a decis constituirea unui grup de lucru care să realizeze o analiză de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei clawback. Rezultatele analizei de impact urmează să fie făcute publice până pe 15 iunie.

„Am decis constituirea unui grup de lucru alcătuit din reprezentaţi ai Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Justiţie, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi reprezentanţi ai industriei de medicamente, care are ca obiectiv realizarea unei analize de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei de clawback. Se vor face simulări care să evidenţieze cum vor influenţa aceste modificări structura bugetului”, a declarat dr. Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii, după întâlnirile avute pe această temă.

În perioada următoare, până cel târziu la data de 15 iunie 2010, grupul de lucru are ca termen estimat finalizarea acestei analize. Pe baza rezultatelor analizei se vor lua deciziile următoare privind modificarea taxei clawback.

Reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi cei ai Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) au fost de acord cu această variantă şi vor face parte din grupul de lucru.

Producătorii de medicamente au făcut ieri front comun împotriva taxei clawback, văzută de autorităţi ca un mecanism de control al pieţei farmaceutice, dar pe care industria o consideră mult prea împovărătoare, în condiţiile în care ajunge la 400 de milioane de euro pe an.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.