Angajările în sistemul sanitar ar putea începe în curând

0

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a solicitat direcțiilor de sănătate publică să înceapă demersurile de centralizare a tuturor posturilor vacante şi bugetate care pot fi scoase la concurs în perioada imediat următoare, în cadrul unor discuții dintre conducerea MS și reprezentanții Federaţiei SANTAS, după ce săptămâna trecută au existat mai multe întâlniri cu privire la solicitările personalului medical.

La finalul acestei săptămâni va avea loc o altă întâlnire la care urmează să participe reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanţelor Publice şi cei ai Federaţiei SANITAS pentru stabilirea unui calendar de discuţii cu privire la salarizarea personalului medical. Una dintre solicitările care vizează creșterea veniturilor angajaților din sistem a fost deja rezolvată prin acordarea unei burse neimpozitabile de 670 de lei rezidenților din anii I și II, ceea ce înseamnă aproape dublarea veniturilor acestora.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre extinderea contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate şi la  parcurgerea procedurilor legale, care trebuie realizate de către partenerii de dialog în colaborare cu Departamentul de dialog social din cadrul Ministerului Muncii. De asemenea,  MS și reprezentantii Sanitas au convenit asupra mai multor subiecte de interes, precum identificarea soluţiilor privind veniturile personalului medical şi susţinerea demersurilor pentru deblocarea posturi bugetate şi vacante din sistemul sanitar.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.