Angajații Roche susțin copiii săraci din județul Dolj să continue școala

0

Angajații Roche România vor dona bani în cadrul inițiativei umanitare globale “Children’s Walk”, desfășurată în fiecare an de Grupul Roche, iar jumătate din donații vor fi direcționate către copiii din 13 comunități sărace din județul Dolj incluse în programul “Donator de viitor”. În cadrul acestui proiect Roche colaborează cu organizația creștină World Vision România. Cealaltă jumătate a sumei strânse în România este destinata proiectelor pe care Roche Group, în colaborare cu UNICEF şi cu European Coalition of Positive People, le desfăşoară în Malawi.

2,5 lei pentru încă o zi la școală

Cu 2,5 lei donați se oferă posibilitatea unui copil nevoiaş de a merge încă o zi la școală, de a avea caietele și cărțile necesare, de a avea acces la servicii medicale și de a primi tratamentul necesar, atunci când este nevoie. «Este al patrulea an în care Roche România participă la Roche Children’s Walk. Doresc să-i felicit pe colegii mei, care se implică în număr din ce în ce mai mare, de la an la an, în campania globală “Roche Children’s Walk” și care fac lucruri extraordinare pentru copii. Mulțumesc de asemenea Fundației World Vision România și OaneiCuzino – ambasadoarea programului “Donator de viitor” – pentru colaborarea deosebită ce sper că va schimba în bine viaţa copiilor sărmani din cele 13 comunități rurale doljene.”, a declarat Dan Zamonea, Director General al Roche România.

Roche Children’s Walk a fost inițat acum 11 ani.  Din 2003, peste 132.000 de angajaţi Roche s-au alăturat campaniei de strângere de fonduri pentru copiii orfani din Malawi și pentru cei din alte comunități defavorizate. Astfel, grupul Roche a asigurat asistență și hrană în ultimii ani pentru 17.000 de copii orfani din Malawi. De asemenea, au fost construite și mobilate 18 săli de clasă, plus săli pentru profesori și spații auxiliare esențiale unităților de învățământ.

Compania farmaceutică Roche are, la nivel global, peste 85.000 de angajaţi; anul trecut, a investit 8,7 miliarde de franci elveţieni în cercetare şi dezvoltare si a raportat vânzări de 46,8 miliarde de franci elveţieni. Grupul Roche deține și compania Genentech, din Statele Unite și este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical din Japonia.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.