Antibiotice, partener științific la cel mai mare eveniment internațional de chirurgie cardiovasculară din 2017, desfășurat în România

0

Compania Antibiotice a fost partener principal al Congresului Societății Euro-Asian Bridge for Cardiovascular Surgery (EABM), eveniment desfășurat în perioada 21-24 septembrie 2017 la Iași. Congresul a fost organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași, Academia Oamenilor de Știință din România și Fundația de Cercetare Clinică și Experimentală Cardiovasculară.

 

 

Un adevărat maraton științific, cu peste 90 de speakeri și peste 600 de participanți din 41 de țări, congresul Societății Euro-Asian Bridge for Cardiovascular Surgery (EABM 2017) a fost un eveniment cu un impact important pentru imaginea companiei Antibiotice în rândul specialiștilor prezenți.
Între invitații de marcă s-au aflat prof. Sotirios Prapas, cancelarul Societății Euro-Asian Bridge, Guo-Wei He – TEDA International Cardiovascular Hospital, Chinese Academy of Medical Sciences & Peking Union Medical College, unul dintre pionierii revascularizării miocardice și a diferitelor metode de protecție cardiacă, Hirofumi Takemura, Japonia, Randas Vilela Batista, Brazilia, un chirurg temerar și un mare inovator în domeniul chirurgiei cardiovasculare.
“Compania Antibiotice a reușit să se integreze în lumea științifică internațională și, în opinia mea, aceasta este una din cheile succesului său. Remarc portofoliul important de medicamente eficiente care combat și tratează patologia cardiovasculară. Sunt impresionat că delegații din Serbia, Ucraina, SUA, Vietnam și China au apreciat nivelul foarte înalt al liniilor de fabricație și al cercetărilor pe care le realizează Antibiotice Iași. Din acest motiv, apreciez că Antibiotice nu este doar o companie producătoare de medicamente cu exporturi în peste 70 de țări, dar și una care se implică în cercetarea științifică, în dezvoltarea și diseminarea cunoștințelor despre tratamentului diferitor patologii”, a declarat Prof. Grigore Tinică (foto stânga), președintele Societății Euro-Asian Bridge Surgery.
“Pentru mine Antibiotice Iași reprezintă o mândrie națională și este un lucru extraordinar că o companie de generice este prezentă la astfel de manifestări științifice internaționale, cu atât mai mult cu cât unul din produsele sale este un antibiotic deosebit de important, folosit pentru tratarea infecțiilor cu germeni multirezistenți. Antibiotice nu a făcut niciodată rabat de la calitate, îndeplinește toate elementele de GMP, ceea ce explică recunoașterea internațională; de exemplu în Statele Unite are produse care au avizul FDA, și asta spune cam tot”, a precizat Prof. Adrian Streinu Cercel (foto dreapta), unul dintre speakerii evenimentului, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Matei Balș” din București.
Anvergura științifică, programul multidisciplinar complex și participarea profesioniștilor de elită din toate colțurile lumii au contribuit la succesul evenimentului.
“Apreciez calitatea acestui congres, la care am aflat numeroase informații legate de specialitatea în care activez. A fost un eveniment binevenit pentru că am avut ocazia să aflu mai multe despre Antibiotice și portofoliul său. Am apreciat mult prezentarea legată de recomandările specialiștilor privind prețuirea antibioticelor în vederea prevenirii rezistenței la antibiotice, un fenomen actual în toată lumea”, a precizat dr. Boris Gingic, cardiolog la Spitalul din Nisch, Serbia.
Implicarea Antibiotice ca partener științific al acestui eveniment a fost apreciată de către delegațiile de profesioniști invitați la congres. Delegația din Ucraina a remarcat investițiile făcute în educație și formarea medicilor. “Faptul că Antibiotice investește în educație și este partener principal la un eveniment medical care reunește elita profesioniștilor chirurgiei cardiovasculare internaționale arată respectul pentru cunoaștere și înțelegerea importanței acestui fenomen în formarea medicilor. Investind în educație, compania Antibiotice își asigură perspective foarte bune în viitor”, a precizat prof. Igor Mokryk, chirurg cardiovascular la Institutul Inimii din Kiev Ukraina.
O parte dintre specialiștii care au participat la programul științific al congresului EABM 2017 au vizitat compania. “Am vizitat fabrica în toate segmentele ei, aceasta a fost prima vizită făcută la o fabrică de medicamente din România și nu există nicio diferență față de fabricile vizitate de mine până acum. Dimpotrivă, toată echipa noastră a constatat că Antibiotice se prezintă la un nivel mult mai înalt față de multe fabrici pe care le-am vizitat până acum. O parte din produsele companiei sunt înregistrate recent și în Serbia, iar portofoliul de uz cardiologic pe care îl utilizăm este foarte bun și avem încredere în aceste medicamente”, a spus dr. Alexandru Stancovici, medic cardiolog, director adjunct, Spitalul Lescovat, Serbia.
Piața farmaceutică este astăzi o piață globală, iar medicamentele unei companii farmaceutice pot circula peste tot în lume după obținerea autorizației de punere în piață în statele respective. Patologia medicală este comună în diverse teritorii internaționale și lucrările Congresului EABM 2017 au dovedit că și soluțiile terapeutice – și deci și medicația utilizată în Europa și Asia pentru diversele afecțiuni cardiovasculare sau în infecții – sunt similare.
“Ca partener al Congresului Societății Euro-Asian Bridge for Cardiovascular Surgery (EABM 2017), Antibiotice s-a integrat în platforma științifică de comunicare ce a oferit medicilor din diverse teritorii în care ne dezvoltăm, precum Vietnam, Serbia, Ukraina, Moldova, Rusia, SUA, Azerbaijan, oportunitatea de a discuta cu specialiști din România, care utilizează deja de mulți ani medicamentele noastre antiinfecțioase și de uz cardiovascular. S-a realizat astfel un schimb de informații util, care alături de vizitele pe fluxurile de fabricație au creat un transfer de încredere în eficacitatea, calitatea și siguranța medicamentelor marca Antibiotice. Cuvintele participanților la EABM 2017 sunt relevante și arată aprecierea pentru nivelul performant al specialiștilor din România, dar și pentru Antibiotice, companie de medicamente generice internațională, cu sediul în Iași, cel mai estic punct al Uniunii Europene, devenit pentru câteva zile centrul chirurgiei cardiovasculare mondiale”, a declarat dr. Mihaela Moșneguțu, director medical.

About Author

Silviu Munteanu

Comments are closed.