Aproape 10 milioane de români au primit cardurile de sănătate

0

Peste 9,7 milioane de carduri au ajuns la asiguraţi prin serviciile poştale, potrivit unui comunicat CNAS, iar transmiterea lor continuă.

Până în acest moment, există un singur judeţ, Sălaj, unde toate cardurile de sănătate au fost preluate de către Compania Naţională Poşta Română. Din  cele 152.000 de carduri preluate au fost predate  asiguraţilor  147.000, iar 6.500 se află încă la oficiile poştale, de unde pot fi ridicate de către asiguraţi.  În acest judeţ, Compania Naţională Poşta Română a început procedura de retur către casele de asigurări a cardurilor  nepredate către asiguraţi şi al căror termen de 20 de zile,  prevăzut în contractul de distribuire, a expirat. CNAS apreciază că rata de distribuire a cardurilor de sănătate  în acest judeţ va fi de peste 97%.

După ce procesul de distribuire se va încheia, va urma o perioadă de testare a cardului naţional de sănătate, în care cele două sisteme vor merge în paralel.  Vor fi identificate şi rezolvate  eventualele  probleme în funcţionalitatea  cardului. După această perioada de testare, cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu prin lege, iar serviciile medicale vor fi validate şi decontate doar prin intermediul lui.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.