Aproape 150 de milioane de lei în plus pentru Programele de Sănătate

0

Ministerul Sănătăţii va primi la rectificarea bugetară din această săptămână alocări suplimentare de 143,8 milioane lei pentru Programele Naţionale de Sănătate, dar şi pentru salariile personalului medical, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

“Ministerul Sănătăţii va primi la rectificare fonduri suplimentare, care se vor îndrepta către Programe Naţionale de Sănătate, respectiv  HIV, oncologie, tuberculoză. De asemenea, vom avea resurse pentru drepturi salariale, dar şi pentru serviciile de ambulanţă. Primim fonduri, nu pierdem. Nu va mai trebui să facem transferuri de echilibrare a Fondului de Sănătate deoarece a crescut gradul de colectare a veniturilor acestui fond din contribuţiile de asigurări sociale de sănătate, faţă de nivelul estimat iniţial la elaborarea bugetului pe 2014”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Din suma totală, Ministerul Sănătăţii va aloca 119,4 milioane de lei pentru Programele Naţionale de Sănătate (HIV, oncologie, TBC), finanţarea drepturilor salariale ale personalului din spitalele aflate în reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale şi activităţii serviciilor de ambulanţă.

 

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.