Aproape 7.000 de români, trataţi la un spital din Istanbul

0

Un spital din Istanbul specializat în oncologie şi servicii pentru femei, Anadolu Medical Center, a tratat până acum aproape 7.000 de pacienţi români. Numai în anul trecut au fost trataţi aici peste 2000 de români – 28% din numărul total de pacienţi străini trataţi. Pentru acest an, pe baza numărului de pacienţi înregistraţi în primele nouă luni ale anului, reprezentanţii spitalului estimează o creştere cu 20% a numărului de pacienţi români. Cele mai frecvente tipuri de cancer tratate de spitalul din Turcia sunt cancerul cerebral, cancerul la sân, cancerele ginecologice, cancerul colonorectal şi cel pulmonar.

„Românii aleg centrul nostru deoarece au acces la tehnologie de ultimă generaţie, medici cu o vastă experienţă internaţională, terapii personalizate şi o abordare multidisciplinară. Departamentul pentru Pacienţi Internaţionali este dedicat să ajute pacienţii şi familiile acestora cu tot ce au nevoie – de la informaţii medicale complete la probleme administrative (rezervarea zborului, transport, cazare, planificare financiară) şi până la sprijin psihologic. Simplul fapt că avem la dispoziţie translatori nativi cu care pot comunica este foarte important”, a declarat Asli Akyavaş, directorul Departamentului pentru Pacienţi Internaţionali.

Lunar, peste 220 de români se adresează spitalului din Istanbul cu solicitări pentru o a doua opinie medicală. Cel mai solicitat este Centrul de oncologie, care se află în parteneriat strategic cu Johns Hopkins Medicine, lider în tratarea cancerului. Serviciul „a doua opinie medicală” oferă gratuit, în 48 de ore, sfaturi privind evaluarea diagnosticelor actuale. Indiferent de ţara de origine, un pacient poate trimite documentele medicale către Anadolu Medical Center şi va primi o a doua opinie medicală, opţiuni de tratament şi estimarea costurilor.

În primele şase luni ale acestui an, peste 3.500 de pacienţi străini s-au tratat aici. În 2012, spitalul a înregistrat 7.000 de pacienţi străini, în creştere cu 66% comparativ cu anul precedent, din aproape 30 de ţări din diferite regiuni ale lumii.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.