Asociația Transplantaților din România susține dezvoltarea activității de transplant pulmonar la nivel național

0

surgery-1049588_1920Asociația Transplantaților din România susține crearea unui centru de transplant pulmonar care să crească accesul pacienților la acest tip de procedură.

Un astfel de centru ar asigura acces rapid la monitorizare și tratament în situații de urgență medicală a pacienților transplantați, scăderea costurilor, atât ca transplant, cât și ca monitorizare, fructificarea experienței acumulate de medicii pneumologi din țară, se arată într-un comunicat de presă.

Cu privire la acreditarea și efectuarea de transplant pulmonar la spitalul Sfânta Maria din București, pacienții sunt interesați de următoarele aspecte: dotarea blocului operator și a secției de ATI, asigurarea condițiilor optime de îngrijire spitalicească, recuperare și monitorizare, existența completă a corpului medical pe segmentele operator, ATI, recuperare și monitorizare. ATR precizează că din momentul în care o unitate spitalicească din țara noastră a efectuat un transplant pulmonar, legea interzice finantațarea de către statul român a operațiilor de transplant pulmonar, dar și a monitorizării pacienților post transplant, în exteriorul tarii.

ATR grupează și reprezintă pacienți cu toate tipurile de transplant, cu arie de acoperire națională, susținând dezvoltarea activității de transplant în țară, prin demersuri directe la Ministerul Sănătății, prin activități diverse de la campanii pro-donare la conferințe pe structura pacient–medic-decident, urmărind și solicitând în permanență accesul la transplant și siguranța pacienților transplantați.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.