Băieții ar trebui vaccinați împotriva HPV, recomandă Academia Americană de Pediatrie

0

Nu doar fetele, ci și băieții ar trebui vaccinați împotriva papilomavirus (HPV) care se transmite prin contact sexual și duce la apariția cancerului de col uterin, potrivit noilor standarde publicate de Academia Americană de Pediatrie. Vaccinarea de rutină a băieților împotriva HPV îi va împiedica să transmită virusul fetelor, reducând incidența cazurilor de cancer de col uterin și protejându-i în același timp de alte tipuri de cancer care ar putea fi generate de virus. Vaccinurile au demonstrat maximum de eficiență dacă sunt administrate înainte de începerea vieții sexuale. Vârsta de 11-12 ani este ideală, fiind momentul în care producția de anticorpi în organism se află la cel mai ridicat nivel.
Academia Americană de Pediatrie recomandă imunizarea tuturor băieților de 11 și 12 ani, deși se poate începe și de la nouă ani, prin serii de câte trei doze de vaccinuri.
Noile recomandări ale Academiei Americane de Pediatrie vizează schimbări și în ceea ce privește vaccinul meningococic și cel împotriva gripei. Potrivit noilor standarde, copiii de nouă luni pot primi vaccinul meningococic dacă locuiesc sau vor călători în țări unde există epidemii sau un risc crescut de meningită. Imunizarea de rutină cu acest vaccin ar trebui începută la 11-12 ani, cu o doză de rapel la 16 ani.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.