Banca de sânge, o comunitate online de donatori constanți

0

Banca Transilvania şi Asociația Societatea de Salvare Bucureşti, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi cu Centrele de Transfuzie Sanguină Județene, lansează Banca de sânge, inițiativă pe termen lung care şi-a propus să contribuie la crearea unei comunități online de donatori constanți. Fiecare donator este încurajat să invite, prin intermediul siteului Băncii de sânge, alte trei persoane care, la rândul lor, să doneze.

”Cea mai importantă nevoie în materie de donare de sânge este, cu siguranță, numărul de donatori constanți. Avem mare nevoie de trombocite și acestea se pot obține numai de la astfel de donatori. Mai puțin de 2% din populația României donează sânge, ceea ce înseamnă mai puțin de jumătate din media europeană”, a explicat Doina Goşa, directorul Centrul de Transfuzii București.

Programul aduce informații live prin intermediul platformei sale în ceea ce privește nevoia de sânge din țară; astfel, donatorii înregistrați vor fi anunțați prin SMS când este nevoie de sânge.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.