Bani pentru bebeluşii prematuri, la rectificarea bugetară din iulie

0

Ministerul Sănătăţii anunţă că fondurile pentru îngrijirea nou-născuţilor prematuri din spitale vor fi suplimentate până la sfârşitul lunii iulie, odată cu rectificarea bugetară care urmează să aducă fonduri suplimentare pentru sănătate.

Disfuncţionalităţile cu care s-au confruntat secţiile de neonatologie în acest an, precum şi alte programe de sănătate, au apărut ca urmare a proiectului de buget întocmit în 2013, “deoarece în proiectul de buget întocmit anul trecut de conducerea MS de la acea dată, fondurile alocate programelor naţionale de sănătate au fost insuficiente”, după cum se precizează în comunicatul de presă emis de Minister.

Fondurile necesare pentru funcţionarea maternităţilor şi a secţiilor de neonatologie din ţară în care se acordă asistenţă medicală de specialitate nou-născuţilor prematuri sunt asigurate atât din bugetele unităţilor sanitare în care funcţionează aceste secţii, cât şi în cadrul unei componente a Programului Naţional Mama şi Copilul.

Până la rectificarea bugetară, Ministerul Sănătăţii a solicitat unităţilor sanitare să aloce fondurile necesare pentru asigurarea asistenţei medicale a nou-născuţilor premature având în vedere că acestea dispun de fondurile necesare până la asigurarea finanţării prin rectificare.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a cerut Agenţiei Naţionale de Programe să analizeze posibilitatea ca, începând de anul viitor, componenta de îngrijire a nou-născuţilor prematuri să devină program naţional.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.