Berea ameliorează simptomele post-menopauzei

0

Consumul moderat de bere poate ameliora bufeurile de căldură specifice post-menopauzei, îmbunătățind și alte simptome vasomotoare, fizice sau psihosociale asociate acestei stări, arată un studiu realizat în România, susținut de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

„Un regim de viață sănătos, activitatea fizică regulată și consumul de alimente bogate în vitaminele B sau E, precum și în estrogeni vegetali (fitoestrogeni) pot ameliora această simptomatologie specifică. Berea este un astfel de aliment care, datorită hameiului, are un grup foarte important de fitoestrogeni de natură vegetală”, a explicat Nicoleta Răducanu, autoarea studiului care este cea de-a treia cercetare finanțată și derulată în România, prin intermediul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

După ce au consumat zilnic o doză de bere cu sau fără alcool, timp de 12 săptămâni, cele 50 de femei participante la studiu, cu vârste între 45 și 60 de ani, au demonstrat o ameliorare semnificativ statistică a bufeurilor de căldură. Rezultatele studiului au arătat și o ameliorare a celor mai relevante simptome din perioada post-menopauză, cum ar fi dureri musculare, senzația de oboseală, insomniile, scăderea rezistenței fizice, pielea uscată. Pe de altă parte, scăderea capacității de memorare, stările depresive sau melancolice, creșterea în greutate, creșterea pilozității sau schimbarea în aspectul și textura pielii nu au fost influențate de consumul de bere.

În România se consumă aproximativ 74 de litri de bere pe cap de locuitor anual.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.