Berea ar putea preveni instalarea virozelor respiratorii

0

Un ingredient cheie al berii – hameiul – ar putea preveni apariția virozelor respiratorii specifice sezonului rece, arată un studiu realizat de către Sapporo Medical University din Japonia și preluat de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie din România.

 

“Berea este un produs fabricat din ingrediente exclusiv naturale iar acest fapt nu conteneşte să îşi facă simţite efectele pozitive. Hameiul se află din nou în centrul atenţiei, un compus al său – Humulona, dovedindu-se un inamic al săcâitoarelor viroze respiratorii din timpul iernii. Considerată mai degrabă un produs destinat perioadelor cu temperaturi ridicate, iată că berea este indicat să fie inclusă în alimentaţie şi pe timpul sezonului rece, acest studiu oferind un argument în plus în acest sens. Deşi cantităţile de Humulona depistate în conţinutul de hamei al berii sunt mici, studiul rămâne valoros, iar un consum de bere moderat, pe o perioadă îndelungată, ar fi posibil să conducă la obţinerea efectului rezultat din această cercetare”, declară Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

 

Studiul efectuat de către cercetătorii japonezi demonstrează că humulona, un compus al hameiului, poate proteja organismul împotriva virusului sincitial respirator care stă la baza bronşitelor şi pneumoniilor şi care afectează în sezonul rece milioane de persoane, având în același timp efecte antiinflamatorii.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.