Berea previne osteoporoza

0

Berea întărește oasele și ajută la prevenirea unor boli ale sistemului osos precum osteoporoza, arată un studiu realizat de către Departamentul de Inginerie a Produselor Alimentare de la Universitatea din California și prezentat în România de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Conform cercetării, densitatea structurii osoase depinde de cantitatea de siliciu din dietă, element important pentru creșterea și dezvoltarea structurii osoase și se regăsește în bere în cantități semnificative.

„Siliciul prezent în bere este, într-adevăr, printre ingredientele nutritive care sunt benefice pentru sănătatea organismului uman. Cei care consumă moderat bere sunt mai puțin predispuși la osteoporoză, spre deosebire de abstinenți sau de persoanele care consumă alcool în cantități foarte mari”, declară Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Cercetătorii de la Universitatea din California au analizat modul de fabricare și de procesare a o sută de mărci de bere și conținutul de siliciu din acestea. Rezultatele au arătat că, în funcție de tipul de bere consumat, cantitatea de siliciu variază de la 6.4 miligrame per litru până la 56.5 mg/L. Astfel, berile care dețin concentrații mari de malț și de hamei sunt cele mai bogate în siliciu. Studiul arată că berea de tip lager (cel mai răspândit tip de bere, cu origine în tradiția germană de fabricare a berii) este cea mai bogată în siliciu.

Oamenii de știință susțin că berea consumată cu moderație, în cadrul unui stil de viață sănătos și al unei alimentații corespunzătoare, poate duce la creșterea sau menținerea densității minerale a oaselor odată cu înaintarea în vârstă, diminuând riscul de apariție a osteoporozei.

Osteoporoza afectează 12% dintre bărbații de peste 50 de ani și 33% dintre femeile din aceeași categorie de vârstă.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.