Boehringer Ingelheim și Lilly își revizuiesc alianța

0

În scopul consolidării, creșterii eficienței activităților și concentrării depline asupraprocesului de lansare a noilor produse destinate tratării diabetului zaharat,

 

Companiile farmaceutice Boehringer Ingelheimși Eli Lilly and Company(Lilly) își vor schimba  de la începutul lui 2015 structura financiară și operațională ce guvernează alianța lor strategică; astfel, în 17 țări – reprezentând peste 90% din viitoarele oportunități de piață – se va continua procesul de co-promovare; în celelalte țări, cele două companii îşi vor comercializa în mod exclusiv moleculele proprii, pe care le-au inclus în cadrul alianței.

 

Țările în care scopul alianței va rămâne neschimbat sunt Statele Unite, Germania, Italia, Spania, Franța, Regatul Unit, Irlanda, Portugalia, Canada, Japonia, China, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Taiwan, Brazilia și Mexic, se arată într-un comunicat de presă al companiei; în  toate celelalte țări, Boehringer Ingelheim și Lilly vor comercializa în mod exclusiv moleculele pe care le-au inclus în cadrul alianței.

 

„Ținând cont de faptul că alianța noastră continuă să se dezvolte, inclusiv prin aceea că tot mai multe medicamente primesc aprobare de punere pe piață din partea autorităților de reglementare, am hotărât că este momentul să reducem complexitatea operațiunilor desfășurate în anumite țări”, a declarat Dr. Ulrich Drees, vice-președinte al diviziei centrale de management al proiectelor internaționale, din cadrul Boehringer Ingelheim (Corporate Senior Vice President, International Project Management). „Prin continuarea muncii noastre în baza acestui model revizuit, companiile se vor putea concentra și mai mult pe cea mai importantă activitate a lor, și anume aceea de a dezvolta și pune la dispoziție soluții terapeutice inovatoare pentru pacienți.”

 

Până în prezent, alianța a lansat pe piață trei tratamente noi pentru diabet: Trajenta®(linagliptină), Jardiance®(empagliflozină) și Jentadueto® (linagliptină și metformin HCI). În plus, noul produs pe bază de insulină al alianței –„insulinaglargin”– a fost aprobat recent în Europa și a primit avizul pozitiv provizoriu în Statele Unite. Alianța va continua să dezvolte și alte tratamente potențiale în domeniu, compuse din molecule individuale sau din combinații de molecule în doze fixe.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.