Brandurile Nurofen, Algocalmin și Eurovita – în topul încrederii românilor

0

Ca remedii împotriva răcelii, românii au cea mai mare încredere în Nurofen, pentru calmarea durerii preferă Algocalmin, iar ca vitamine, Eurovita este brandul pe care îl utilizează cu încredere, arată studiul Trusted Brands 2013 realizat de grupul Reader’s Digest în 12 țări europene.

În România, rezultatele Trusted Brands 2013 au evidenţiat că, mai mult decât ceilalţi europeni, romanii le rămân fideli mărcilor care au reuşit să le câştige încrederea. La majoritatea categoriilor, liderii rămân aceiaşi; mai mult, o bună parte dintre ocupanţii locului întâi îşi consolidează poziţia de la un an la altul, înregistrând creşteri constante ale procentului de încredere din partea consumatorilor. În top se situează categoriile Vitamine şi Furnizori servicii internet (Eurovita şi RCS&RDS), ambele cu o creştere de 9% faţă de 2012, potrivit unui comunicat de presă.

Încrederea romanilor în mărcile autohtone creşte constant, tendin?ă demonstrată de rezultatele studiului din ultimii ani. Pe lângă Napolact, care “a depăşit” Danone, remarcam în acest an, la categoria Automobile, că încrederea în Dacia a crescut de la 16,5% (în 2010) la 22,4% (în 2013).

La categoria Profesii, campionii încrederii la romani rămân, ca şi în anii trecuţi, pompierii (88%), piloţii (83%) şi farmaciştii (80%). Pe ultimele trei locuri ale clasamentului se situează politicienii (doar 6% au încredere în ei), liderii de sindicat (cu doar 15% procent de încredere) şi vânzătorii de maşini (20%). Îngrijorător este faptul că în România încrederea în profesori s-a dovedit a fi cea mai mică din Europa (57%, faţă de 72% media europeană).

Studiul a fost realizat prin corespondenţă, în perioada septembrie – noiembrie 2012, iar respondenţii au fost selectaţi din baza de date de clienţi activi ai Reader’s Digest.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.