Bristol-Myers Squibb, premiată pentru cel mai bun produs biotehnologic

0

Medicamentul Opdivo (nivolumab), inhibitorul PD-1 dezvoltat de compania farmaceutică Bristol-Myers Squibb a primit Prix Galien USA 2015 pentru “Cel mai bun Produs Biotehnologic”, în cadrul celei de-a noua ediții a competiției care a avut loc în octombrie, la New York. Medicamentul este utilizat pentru cancere precum melanomul avansat și cancerul pulmonar altul decât cel cu celule mici.

Distincţia Prix Galien USA de anul acesta este cel de-al doilea titlu decernat companiei pentru categoria “Cel mai bun Produs Biotehnologic”, Bristol-Myers Squibb fiind astfel singura companie care primeşte acest premiu pentru două produse imuno-oncologice, se arată într-un comunicat de presă. În 2012, premiul a fost acordat medicamentului Yervoy în urma aprobării iniţiale a acestuia pentru melanom nerezecabil sau avansat.

“Suntem onoraţi de faptul că prin acest premiu este recunoscută contribuţia ştiinţifică a companiei noastre, la acest moment istoric în cercetarea oncologică, acum când imuno-oncologia schimbă aşteptările în tratarea cancerului”, a spus Francis Cuss, vicepreşedinte executiv şi director știinţific, Bristol-Myers Squibb.

Compania derulează un program de dezvoltare pentru a studia Opdivo în diverse tipuri de tumori, constând în peste 50 de studii clinice – în monoterapie sau în combinaţie cu alte terapii – în care au fost înrolaţi peste 8.000 de pacienţi la nivel mondial. Opdivo a fost primul inhibitor PD-1 la nivel mondial care a primit aprobarea autorităţilor de reglementare în iulie 2014, iar în prezent deţine autorizatie de punere pe piaţă în peste 37 de ţări incluzând Statele Unite, Japonia şi Uniunea Europeană.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.