Burse integral finanțate pentru rezidenți neonatologi și ATI în Israel

0

Șase medici rezidenţi din România au şansa de a lucra timp de trei ani la prestigiosul centru universitar al Sheba Hospital din Israel, în baza unui program organizat de către Wizrom Software şi Sheba Hospital Israel, la inițiativa antreprenorului Eli Davidai în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii. Programul de burse marchează aniversarea de 20 de ani de la înființarea companiei și va fi integral finanţat de către Wizrom Software şi Sheba Hospital, acoperind toate costurile de transport şi cazare, plus salariul pe perioada de rezidenţiat de trei ani la Sheba Hospital Israel.

Candidaţii pentru SHI Training Fellowship trebuie să fie medici rezidenţi, în curs de formare în specialităţile neonatologie, anestezie/terapie intensivă şi patologie. Stagiul din Israel va fi echivalat şi va fi luat în considerare la finalizarea rezidenţiatului.

„Acesta este demersul meu personal de a contribui la dezvoltarea societăţii într-unul dintre cele mai importante aspecte: asistenţa medicală. Cred cu tărie că oamenii care dispun de resursele financiare necesare trebuie să ia iniţiativa, în loc să aştepte ajutor de la autorităţi”, a declarat Eli Davidai, antreprenorul care deține Wizrom Software.

Juriul care va face selecţia medicilor rezidenţi din România este format din: prof. dr. Jehuda Adler, Director Chaim Sheba Medical Center din Israel, General (r) prof.univ. dr. Dan Mănăstireanu, Prof. Dr. Maria Sajin, Prof. Dr. Coriolan Ulmeanu şi Prof. Dr. Dorel Săndesc, Ştefan Bogdan (câştigătorul unui program de internship la Davidai Arrhythmia Center din Israel), Eli Davidai, Preşedinte Wizrom Software, Loredana Vişa, General Manager V+O Communication.

„Principalul obiectiv al acestui program este de a creşte generaţia următoare de neonatologi, anestezişti şi patologişti în România. Aceste burse permit medicilor rezidenţi în aceste specialităţi să înveţe proceduri şi metodologii specifice de la profesioniştii noştri de nivel mondial”, a declarat prof. dr. Jehuda Adler, Director Chaim Sheba Medical Center din Israel.

Candidaţii, exclusiv rezidenţi în neonatologie, anestezie sau patologie, trebuie să depună un dosar din care să reiasă performanţele academice, leadership-ul şi dorinţa de dezvoltare profesională şi să vorbească şi să scrie fluent în limba engleză. De asemenea, este necesară depunerea unei scrisori de recomandare din partea coordonatorului stagiilor de rezidenţiat, precum şi a unui eseu pe tema: „Medicina, o viaţă pentru o carieră provocatoare şi merituoasă”.

Dosarele se pot depune pe http://shebafellowship.com/ro, sau se pot trimite prin poştă sau e-mail (detalii pe website), până în data de 22 noiembrie 2012.

Câştigătorii vor fi anunţaţi public în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în data de 12 decembrie 2012. Ei vor trebui să se angajeze contractual că la finalizarea stagiului de trei ani în Israel, se vor întoarce în România şi vor profesa în sistemul medical românesc timp de cel puţin cinci ani.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.