Campanie de testări gratuite ale tensiunii arteriale

0

Aproximativ 6000 de români vor fi informați asupra factorilor de risc cardiovasculari și le vor fi testate gratuit tensiunea arterială, indicele gleznă-braț și glicemia, în cadrul unei campanii de responsabilitate socială derulată de compania Sanofi. Campania se va derula în perioada 28 mai – 2 iunie în 18 orașe din țară, centrele în care se vor face testările fiind zone intens circulate in weekend precum mall-urile și galeriile comerciale.

“Cu excepția vârstei și sexului, toți factorii de risc cardiovascular sunt evitabili – colesterolul crescut, hipertensiunea, obezitatea. În ultimul timp se manifestă o scădere a mortalității prin boli cardiovasculare, a apărut o generație care conștientizează necesitatea prevenției, o generație care lucrează în privat și are dorința de a nu se îmbolnăvi”, a spus dr. Gabriel Tatu – Chițoiu, viitorul Președinte ales al Societății Române de Cardiologie. Acesta a adăugat că activitatea fizică regulată – o jumătate de oră de activitate fizică pe zi – scade riscul de boli cardiovasculare cu 75% și pe cel de cancer cu 80%.

În România 2,9 milioane persoane sunt diagnosticați cu hippertensiune arterială și doar 2,7 milioane persoane sunt tratați. “Măsurând tensiunea la 6000 de persoane ne așteptăm ca 1374 de persoane să fie nou diagnosticate cu hipertensiune arterială și 26 de persoane să fie nou depistate cu diabet zaharat”, a declarat Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical Sanofi România.

Orașele în care se vor efectua testări sunt Bacău, Beiuș, București, Buzău, Câmpina, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Târgu Jiu, Timișoara.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.