Campanie pentru identificarea pacientilor cu glaucom

0
Fundația Dr. Schmitzer, împreună cu Primăria Sectorului 4, lansează campania „Vederea nu are preț”, cu scopul de a identifica și investiga pacienții cu glaucom din București.
Astfel, în zilele de 11 și 12 octombrie va avea loc o actiune de screening, prin masurarea tensiunii intraoculare, pentru identificarea persoanelor cu glaucom, in Parcul Lumea Copiilor (intrarea de lângă Palatul Copiilor), sâmbătă și duminică între orele 10.00 și 17.00.
Glaucomul este o boală progresivă, ireversibilă, care duce în final la orbire. Orice pierdere de vedere care s-a produs înainte de diagnosticarea glaucomului este imposibil de tratat ulterior. De aceea, diagnosticarea precoce și tratamentul sub supravegherea unui oftalmolog reprezintă elementele cele mai importante în prevenirea și stoparea evoluției glaucomului. Principalul factor de risc pentru glaucom îl reprezintă presiunea intraoculară crescută.
Măsurarea presiunii intraoculare, mai ales pentru pacienții de peste 45 de ani, este obligatorie. Pe de o parte, pentru că este singurul mod în care putem preveni apariția glaucomului – o boală ce nu poate fi vindecată și care ne poate duce la orbire – iar, pe de altă parte, pentru că acesta este o afecțiune care nu doare, care se instalează lent, fără să anunțe, iar în momentul în care ne dăm seama, este mult prea târziu. De aceea este important pentru fiecare dintre noi să facem cel puțin un consult amănunțit al ochilor în fiecare an”, spune dna Dr. Speranța Schmitzer, medic Primar la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucureşti, președinte al Fundației Dr. Schmitzer și fondator al Clinicii Oftalmestet. Campania de măsurare a presiunii intraoculare va implica trei medici oftalmologi ai Clinicii Oftalmestet, precum și alți reprezentanți ai aceleiași clinici, ce vor înscrie pacienții în baza de date și vor nota rezultatetele. De asemenea, pacienții suspecți de glaucom vor primi vouchere pe baza cărora vor putea beneficia de consultație gratuită, reducere la investigații și tratamente gratuite pentru o lună la Clinica Oftlmestet.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.