Campanie pro-transplant pe litoral

0

Campania „Spune Da! Susţine donarea de organe!”, desfasurata in cursul lunii iunie pe litoral de către  Asociaţia Transplantaţilor din România (ATR) a informat publicul – turistii prezenti in toate statiunile de pe litoral, functionarii administratiei locale, farmacisti – cu privire la importanta activitatii de transplant.  

„Oamenii sunt deschişi la asemenea discuţii, interesaţi de modul nostru de viaţă şi de felul cum ne-am integrat în viaţa socială, iar spiritul altruist şi de întrajutorare a semenilor în momentele de cumpănă a vieţii este destul de sugestiv chiar prin întrebările frecvente puse: <<Unde trebuie să semnez?>>, <<Cum pot să susţin?>>”, a spus Gheorghe Tache, președintele ATR.

Acţiunea a fost realizată împreună cu voluntari ai filialei Constanţa a Crucii Roşii. Din partea ATR au participat 110 voluntari, la care s-au alaturat 30 voluntari de la Crucea Roşie.

Campania s-a suprapus peste Conferinţa naţională “Transplantul, pacientul în stare post transplant şi viaţa cotidiană a acestuia” la care au participat medici specialişti care monitorizează acest segment de pacienţi, medici de familie, reprezentanţi ai instituţiei Avocatului Poporului, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Bisericii Ortodoxe Române, Colegiului Medicilor din România.

Seria de evenimente a fost incheiata prin crosul „Pentru viaţă şi in memoriam”, desfasurat in Mangalia, la care au participat atât membrii ATR, cât şi turişti prezenţi pe Litoral, în total 87 persoane. Cel mai tânăr participant a fost Răzvan Andrei Duca in varsta de doi ani, care a concurat cu familia aflată în vacanţă, iar cel mai vârsnic participant a fost George Călin, de 63 de ani, membru ATR, pacient cu transplant renal.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.