Campanie Roche pentru alimentaţia diabeticilor

0

Divizia pentru Diabet a Roche România a lansat o campanie pentru promovarea alimentaţiei sănătoase intitulate “Sănătos poate fi şi gustos!”, alături de Maestrul Bucătar Horia Vîrlan şi Dr. Simona Tivadar, medic specialist în diabet şi boli de nutriţie.

Lansarea campaniei a avut loc în data de 20 martie 2013, în cadrul unui eveniment special în care  jurnaliştii au discutat cu dr. Simona Tivadar despre importanţa unei alimentaţii sănătoase şi au gătit sub îndrumarea celebrului chef Horia Vîrlan câteva dintre reţetele disponibile online pe site-ul http://www.accu-chek.ro/webtool/recipebox.html.

Accu-Chek pune la dispoziţia persoanelor cu diabet, şi nu numai, un instrument online, cu ajutorul căruia oricine îşi poate planifica mesele zilnice ţinând cont de valorile nutriţionale.

Pe site-ul http://www.accu-chek.ro/webtool/recipebox.html sunt disponibile aceste reţete.

Aplicatia online permite planificarea meselor pentru întreaga zi, precum şi descărcarea şi imprimarea reţetelor astfel încât cei interesaţi să îşi poată evalua fiecare masă din punct de vedere al valorilor nutriţionale şi carbohidratilor.

246 de milioane de oameni din întreaga lume suferă în prezent de diabet şi se preconizează ca numărul acestora va atinge cifra de 380 de milioane până în anul 2025. Deşi diabetul afectează aproape 4% din populaţia lumii, mulţi oameni nu cunosc decât foarte puţine lucruri despre această afecţiune.

Conform specialiştilor, 8,4% dintre români suferă de diabet de tip I sau de tip II. Aceste statistici plasează diabetul printre cele mai întâlnite afecţiuni din ţara noastră cu o evoluţie în creştere din cauza stilului de viaţă modern.

In cazul persoanelor care sufera de diabet, stilul de viata sanatos si monitorizarea sistematica a valorilor glicemiei sunt esentiale pentru mentinerea sub control a acestei afectiuni si evitarea complicatiilor.

Roche este una dintre cele mai mari companii farmaceutice, investind, la nivelul anului 2008, peste 8 miliarde de franci elvetieni in cercetarea si dezvoltarea de noi produse. La sfarsitul anului 2011, Grupul Roche a raportat vanzari de 42,5 miliarde de franci elvetieni. Compania elvetiana deţine compania Genentech din Statele Unite şi pachetul majoritar la compania japoneza Chugai Pharmaceutical.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.