Cancerul de prostată, detectat cu ajutorul unui LED

0

Un LED plasat pe cordul uman, pe creier sau pe vasele de sânge va putea în curând diagnostica sau chiar trata diverse afecțiuni, potrivit unor noi cercetări, notează un articol sciencedaily.com. O echipă de cercetători din Coreea de Sud a dezvoltat un nou concept de detecție a cancerului – un LED biocompatibil, din nitrit de galiu (GaN) poate detecta cancerul de prostată.

Utilizat până în prezent la fabricarea televizoarelor și a dispozitivelor de iluminat, acest material semiconductor nu a putut fi folosit pentru fabricarea sistemelor electronice flexibile din cauza faptului că foarte fi ușor distrus. Echipa de cercetători a reușit, totuși, să creeze un dispozitiv eficient în detectarea cancerului bazându-se pe un biosenzor LED. Pelicule subțiri GaN LED au fost transferate pe substraturi flexibile fiind apoi împachetate într-o substanță biocompatibilă, iar astfel a fost demonstat potențialul sistemului de a fi folosit în diverse implanturi biomedicale.

Cercetătorii consideră LED-urile biointegrate o tehnologie care deține potențial pentru rezolvarea provocărilor cu care se confruntă sănătatea umană în prezent. Lucrearea care documentează această tehnologie a fost publicată în jurnalul de specialitate Nano Energy.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.