Caravană pro-donare de organe

0

Asociația Transplantaților din România (ATR) a pornit anul acesta caravana campaniei „Spune DA! Susține donarea de organe” în orașul Câmpina, unde celor 16 voluntari ai ATR li se alătură, pentru o zi, motocicliști de la Asociația „Club Sportiv Roata de foc”.

Pe 17 octombrie va avea loc conferința cu tema „Actul donării, transplantul și starea post transplant”, însoțită de o expozitie de desene cu tema „Organe desenate altfel” (desene realizate de elevi in cadrul activitatilor „Scoala altfel”), parada a motocicliștilor în centrul orasului, distribuire de material informativ în zona centrală,  iar la lăsarea întunericului va avea loc o ceremonie cu lumină în memoria donatorilor.

„Discuțiile despre donarea de organe nu pot fi separare de discuțiile despre ce se întâmplă cu organele donate și cu viața primitorilor acestora. Este la fel de important ca oamenii să afle care este procedura legală de acceptare a donării, dar și care sunt beneficiile pentru viață, a unui gest de o asemenea noblețe,” a spus Gheorghe Tache, președintele ATR.

Dupa Câmpina, caravana își va continua activitățile la: Pitești, Râmnicu- Vâlcea și Cluj Napoca.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.