Cardul de sănătate, plătit de la buget

0

Ministerul Sănătăţii a anunțat că intenţionează să susţină cheltuielile ocazionate de introducerea cardului național de asigurări de sănătate de la bugetul de stat, iar cetățenii nu vor trebui să plătescă pentru achiziționarea cardului.

În acest sens, pe pagina de web a ministerului, www.ms.ro, se află publicat în dezbatere publică proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Conform proiectului de act normativ, pentru plata şi distribuţia cardului naţional de asigurări sociale de sănătate se va încheia un contract între Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu C.N. „Imprimeria Naţională” SA.

„Vrem ca toată populaţia să primească şi să utilizeze cardul de sănătate pentru că acesta, împreună cu reţeta electronică şi cu dosarul electronic fac parte din proiectul de control şi disciplină financiară a sistemlui de asigurări de sănătate. Era puţin probabil că toţi asiguraţii ar fi fost de acord să plătească producerea cardului. Din această cauză am discutat cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi am găsit o soluţie financiară prin care să suportăm de la bugetul de stat cheltuielile pentru producerea cardului, astfel încât să ne asigurăm că toţi cetăţenii vor primi acest card”, a declarat Vasile Cepoi, ministrul sănătăţii.

Conform informaţiilor primite din partea reprezentanţilor CNAS, producerea cardului naţional de sănătate va începe din luna august. Imprimeria Naţională poate produce lunar un milion de exemplare. Costul unui card este estimat la aproximativ 2 euro.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.