Carte de homeopatie în ORL

0

Michele Boiron, fiica unuia dintre fondatorii companiei Laboratoarele Boiron, producător de medicamente homeopatice, a lansat la București cartea “Homeopatie: Dosarele expertului – ORL”, primul volum dintr-o serie de cărți pe diferite specialități destinate farmaciștilor și practicanților medicinei homeopatice.

Lansarea în România a acestui volum, scris în colaborare Francois Roux și care reprezintă o traducere a variantei în franceză aflate deja de ceva timp la îndemâna farmaciștilor din Franța, a fost făcută pentru că acestă specialitate este cea pentru care sunt cel mai des solicitate sfaturi farmaciștilor.

Principalele argumente în favoarea medicamentului homeopatic sunt siguranța, eficacitatea și lipsa de efecte secundare, deci faptul că poate fi luat de toată lumea, inclusiv de bebeluși și femeile însărcinate, în cazul cărora există multă prudență în administrarea medicamentelor alopate, a declarat Michele Boiron în cadrul unei conferințe de presă. Pe de altă parte, principalul minus este faptul că “poate să nu aibă efect”, însă acest lucru este de cele mai multe ori datorat prescrierii nepotrivite, dat fiind multitudinea de simptome și moduri în care afecțiunile se manifestă la nivelul fiecărei persoane, a punctat Michele Boiron. Ea a precizat și faptul că, în Franța, medicii oncologi sunt din ce în ce mai deschiși către medicamentul homeopatic deoarece au constatat că îi ajută pe pacienți să nu mai abandoneze, din cauza efectelor secundare, tratamentele agresive chimio- și radioterapice.

Volumul este lansat în cadrul a două conferințe dedicate farmaciștilor, în București și, pentru prima dată, și la Iași.

Silvia Măinescu, director general Boiron România, a punctat faptul că și în România pacienții și medicii sunt din ce în ce mai favorabili tratamentelor homeopatice, ba chiar se preconizează desfășurarea în România a unui studiu clinic pentru un nou produs.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.