Cel mai mare congres de chirurgie oculoplastică din lume, la București

0

În perioada 13 – 15 septembrie 2018, la Hotelul Radisson Blu din București, se desfășoară Congresul Societății Europene de Chirurgie Oculoplastică și Reparatorie (ESOPRS), eveniment științific internațional care are loc în premieră în România, cu sprijinul Societății Române de Oftalmologie. ESOPRS 2018 este cel mai mare congres de chirurgie oculoplastică din lume, la manifestarea științifică fiind așteptați speakeri și participanți din 64 de țări.

„Am avut posibilitatea să aducem la acest congres pe cei mai renumiți colegi din SUA și Europa care vor prezenta experiența lor cu ultimele tehnici și inovații din domeniu”, a declarat prof. dr. Dan Georgescu, președintele Congresului ESOPRS 2018, profesor de Oftalmologie & Chirurgie Oculoplastică în Statele Unite, membru al societățiilor europene (ESOPRS) și americane (ASOPRS) de chirurgie oculoplastică și reparatorie.

Prima zi a congresului ESOPRS 2018 este dedicată cursurilor avansate pentru tinerii profesioniști din domeniu care vor să se perfecționeze în chirurgia oculoplastică, chirurgia estetică și reconstructivă a pleoapelor, feței, orbitei și a căilor lacrimale.

„Este primul eveniment oftalmologic de asemenea anvergură organizat în România, de care vor beneficia medicii tineri și indirect miile de pacienți români care suferă de afecțiuni ale pleoapelor, orbitei (cavitatea ochiului) și căilor lacrimale. Ne-am dorit și am luptat foarte mult să putem  organiza acest congres în România și avem toată încrederea că efortul depus va fi justificat de beneficiile științifice și educaționale aduse oftalmologilor români, care sunt atrași sau care au îmbrățișat deja această superbă supraspecialitate a oftalmologiei”, a adăugat prof. dr. Dan Georgescu.

Timp de 3 zile, 6 keynote speakers și peste 500 de specialiști vor participa la un maraton științific complex la care vor fi susținute peste 100 de sesiuni științifice, 16 prezentări video și 165 de e-postere.

Societatea ESOPRS este o societate profesională formată din chirurgi oftalmologi supraspecializati în chirurgia oculoplastică și care promovează cele mai noi tendințe în domeniul chirurgiei estetice și reconstructive a pleoapelor, feței, orbitei și căilor lacrimale, domeniu aflat încă la început de drum în România.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.