Patronatul Medicinei Integrative a pus la punct un centru de consiliere gratuită şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer, în cadrul proiectului “Reţea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere şi reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”.
Consilierii din cadrul centrului oferă informații legate de această afecțiune și organizează întâlniri lunare cu medici de familie și medici oncologi. De asemenea, pun la dispoziția pacienților servicii de consiliere psihologică pentru gestionarea stărilor emoționale negative. „În România, educaţia emoţională este aproape absentă de câteva zeci de ani. Noi vrem să umplem acest gol prin serviciile de consiliere psihologică şi psihoterapie, să ajutăm pacienții să gestioneze impactul psihologic al diagnosticului și stările emoționale negative (depresie, anxietate, atacuri de panică)”, se arată într-un comunicat de presă.
În cadrul centrului, pacienții pot primi consiliere în domeniul asistenţei sociale – cu privire la dreptul la pensii, alocaţii, indemnizaţii şi alte ajutoare de care pot beneficia din partea Statului sau consiliere pentru găsirea unui loc de muncă. „Cei care ne vizitează primesc consiliere vocaţională – sunt sprijiniţi în întocmirea unui CV, iar în discuţiile cu specialiştii noştri li se identifică interesele, aptitudinile şi experienţa profesională și sunt îndrumaţi spre angajatorii cu care suntem în legătură”, se menționează în comunicatul de presă.
În cadrul centrului, se organizează evenimente de socializare – proiecţii de film, spectacole, evenimente de divertisment și ședințe de informare și grupuri de suport dedicate familiilor persoanelor cu cancer.