Centrul de transplat medular de la Fundeni, extins şi modernizat

0

Secţia de transplant medular pentru adulţi şi copii de la Institutul Clinic Fundeni a fost extinsă şi modernizată, ceea ce va permite tratarea unui număr mai mare de bolnavi de cancer. Astfel, numărul de camere sterile pentru adulţi a crescut de la 7 la 11, a fost schimbată centrala care gestionează sistemul de presiune pozitivă şi au fost construite şi dotate şase camere sterile pentru copii. Investiţia s-a ridicat la 800.000 de euro, fondurile fiind rezultate din campania “Cifrele înseamnă viaţă” derulată în decembrie 2011 prin asociaţia Salvează Vieţi.

„Activitatea de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni depăşeşte 450 de proceduri efectuate până în prezent. Mulţumită noilor camere sterile, dintre care 4 sunt deja active, de la începutul anului au fost realizate un număr record de 44 de proceduri de auto şi allotransplant. Cele 10 noi camere sterile ne vor permite să efectuăm până la 170 de transplanturi anual”, a declarat dr. Alina Tănase, director medical al Institutului Clinic Fundeni.

„Modernizarea acestui centru este încă un pas pentru a îmbunătăţi condiţiile de tratament pentru bolnavii de cancer. În decembrie 2012 am inaugurat la Timişoara primul Centru de Excelenţă în tratarea cancerului la copii din România, iar următoarea etapă va fi de a crea un compartiment nou cu 5 camere sterile şi la un alt spital din capitală”, a declarat Carmen Uscatu, membru fondator Dăruieşte Viaţă.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă a lansat în decembrie 2012 proiectul “Dar din dar se face VIAŢĂ”, ce are ca obiectiv strângerea a 5 milioane de euro pentru modernizarea secţiilor de radioterapie din cele mai importante centre oncologice din România. Campania a strâns deja 400.000 euro, prin companiile care au apelat la facilitatea fiscală de a redirecţiona 20% din impozitul pe profit către ONGuri.

“Facem apel şi la publicul larg să se alăture iniţiativei prin direcţionarea a 2% din impozitul pe venit către acest proiect până pe 25 mai, prin completarea formularului 230 sau 200. Aceşti bani trebuie să fie utilizaţi eficient, în beneficiul bolnavilor care au nevoie de condiţii normale de tratament”, a declarat Oana Gheorghiu, membru fondator Dăruieşte Viaţă.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.