Ceremonie de sfinţire a Spitalului de Nefrologie “Carol Davila”

0

Spitalul de Nefrologie “Carol Davila” a marcat finalizarea unui amplu proces de modernizare şi extindere, aflat în derulare de mai mulţi ani, printr-o ceremonie de sfinţire oficiată de către Părintele Arhimandrit Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, alături de preotului spitalului și alți prelați.

Prof. dr. Mircea Penescu, managerul spitalului, după ce a rememorat lucrările făcute în ultimii ani şi rezultatul acestora, respectiv construcţia unei “nave-amiral” a nefrologiei româneşti, a reliefat faptul că nicio operă de construcţie nu se poate considera împlinită fără o ceremonie de sfinţire. “Am preluat acest spital în urmă cu zece ani în pragul ruinei, a trecut printr-un program de consolidare finanţat de Banca Mondială, şi apoi primăria Sectorului 1, fostul primar Vasile Gherasim şi ulterior primarul Chiliman au finanţat modernizarea spitalului.”

Primarul Capitalei, medicul prof. univ. dr. Sorin Oprescu, a subliniat importanţa “oamenilor de construcţie”, indiferent de domeniul în care activează, şi a menţionat că în următoarele luni se vor vedea rezultatele investiţiilor şi în alte spitale bucureştene.

Din partea Ministerului Sănătăţii a fost prezent la eveniment conf. dr. Florian Bodog, secretar de stat, care vorbit despre necesitatea asigurării sprijinului autorităţilor în procesul de modernizare a asistenţei spitaliceşti.

La eveniment au fost prezenţi şi prof. dr. Florian Popa, fost rector al UMF Bucureşti, prof. dr. Eugen Moţa, prof. dr. Doina Pleşca, prof. dr. Monica Pop, prof. dr. Mihai Voiculescu, prof. dr. Petre Calistru, alte personalităţi de marcă ale lumii medicale româneşti, precum şi nume sonore ale vieţii artistice: Ion Dichiseanu, Alexandru Arşinel, Corina Chiriac.

Spitalul de nefrologie “Carol Davila” este un spital monospecialitate, are 209 paturi şi peste 8000 de pacienţi anual, şi este dotat şi cu un microscop electronic performant care permite analize detaliate de histopatologie renală.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.