Chirurgul Cătălin Copăescu – operaţii laparoscopice transmise în direct la Congresul Internaţional de Chirurgie Digestivă de la Roma

0

Chirurgul  Cătălin Copăescu, directorul singurului Centru de Excelenţă în Chirurgia Bariatrică din România, operează în direct pentru peste 800 de specialişti reuniţi în cadrul Congresului Internaţional de Chirurgie Digestivă de la Roma în zilele de 17 si 18 mai. Este al doilea an consecutiv când specialistul român în chirurgie laparoscopică este invitat să opereze în direct, imaginile fiind transmise specialiştilor reuniţi în cadrul Congresului.

„Chirurgia laparoscopică este considerată viitorul medicinei moderne. Tot mai multe generaţii de chirurgi sunt instruite în acest domeniu, iar astfel de Congrese Internaţionale sunt o ocazie foarte bună de a face schimb de experienţă. Ne bucură încrederea şi recunoaşterea primite din partea colegilor noştri din alte ţări, care completează eforturile făcute de noi pe plan local, în cadrul Centrului de Training în Chirurgia Laparoscopică”, a spus dr. Cătălin Copăescu, şef Departament Chirurgie Generală Delta Hospital.

Cele două intervenţii chirurgicale vizează domeniul de excelenţă al specialistului român, chirurgia bariatrică, prima fiind o operaţie de reducere a stomacului (gastrectomie longitudinală, engl. Gastric sleeve), care durează circa 50 de minute, şi o a doua, o operaţie de bypass gastric, prevăzută să dureze aproximativ 90 de minute. Până acum, dr. Copăescu a efectuat peste 3000 de operaţii la pacienţi cu obezitate, diabet zaharat sau alte boli metabolice.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.