Christophe Gourlet, noul Country Manager Sanofi România

0

Începând cu 1 ianuarie, noul Country Manager al Sanofi România şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie Zentiva S.A. este Christophe Gourlet (46 de ani), care a condus în ultimii doi ani organizaţia din Ungaria a multinaţionalei. El va prelua, de asemenea, şi atribuţiile de General Manager al Organizaţiei Multi-Ţări Danube, structură organizaţională din care fac parte Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova şi România. Jacques Nathan, predecesorul său în România, a fost numit General Manager al Sanofi în Turcia.

„România este o piaţă strategică pentru Grupul Sanofi în această parte a Europei. Peste jumătate din cifra de afaceri totală a Organizaţiei Multi-Ţări Danube este realizată în România. Datorită abilităţilor de lider şi a experienţei vaste, am încredere că Christophe Gourlet va asigura continuitatea şi dezvoltarea de succes a business-ului atât la nivel regional, cât şi în România”, a declarat Peter Guenter, Senior Vice President Global Operations Europe.

Christophe Gourlet a absolvit Universitatea Paris-Dauphine, specializarea economie. S-a alăturat Grupului Sanofi în 1993, deţinând diferite funcţii în zona financiară, în Franţa, Portugalia şi Anglia. În 2003 a preluat funcţia de CFO pentru Asia, Orientul Mijlociu, Europa Centrală şi de Est în cadrul Sanofi-Synthelabo, iar apoi pe cea de Vice Preşedinte Business Support pentru Sanofi Global Operations. În 2005 a fost promovat în funcţia de Vice Preşedinte Finanţe şi Business Support în Japonia, pentru ca în 2007 să devină General Manager al Sanofi Maroc. Din 2010, Christophe Gourlet a deţinut funcţia de Country Manager al Sanofi Ungaria.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.