CNAS susține aplicarea taxei clawback diferențiate

0

Reprezentanții CNAS și-au exprimat susținerea implementării unei taxe clawback diferențiate în cadrul discuțiilor purtate cu producătorii de medicamente, dintre care ultima a vizat amendamentele propuse de Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) pe marginea proiectului de lege de aprobare a OUG77/2011, precum și demersurile care urmează să fie făcute de cele două instituții în perioada următoare.

 

“Ministerul Sănătăţii și Casa Națională de Asigurări de Sănătate sunt preocupate să asigure accesul pacienților la tratamente cu cheltuieli cât mai mici în sistemul de asigurări sociale de sănătate și cu o contribuție personală a asiguratului cât mai redusă”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS.

 

În anul 2013, un grup de senatori a inițiat un proiect de act normativ care prevede plata diferențiată a taxei clawback. Pentru a identifica soluțiile agreate de toate părțile implicate privind modul de determinare a taxei clawback diferențiată, s-a constituit un grup de lucru format din reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanțelor Publice, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) și Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM). De comun acord, au fost aduse amendamente proiectului inițial. Proiectul de modificare a OUG 77/2011 se află în prezentla Comisiade Sănătate a Camerei Deputaților, urmând să intre în dezbaterea plenului Parlamentului.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.