Colaborare Boehringer Ingelheim și Eureka Therapeutics pentru tratarea cancerului

0

 

Compania farmaceutică Boehringer Ingelheim și Eureka Therapeutics, firmă din domeniul biotehnologiei, au semnat un contract pentru descoperirea unor anticorpi terapeutici noi în oncologie.

Eureka Therapeutics va folosi baza sa de date cu secvențe de anticorpi umani și platforma sa tehnologică pentru a identifica anticorpi care recunosc proteinele intracelulare reprezentând aproximativ 90% din țintele specifice ale cancerului. Peptidele specifice în cancer care vor fi identificate cu ajutorul complexului MHC (major histocompatibility complex) pe suprafața celulelor  vor fi selectate de Boehringer Ingelheim pentru a dezvolta terapii mai bune dedicate pacienților cu cancer pentru care opțiunile de tratament sunt inadecvate sau inexistente. Boehringer Ingelheim va putea aduce noi dezvoltări și comercializări anticorpilor.

Conform contractului, Eureka Therapeutics va primi o sumă confidențială pentru accesul la tehnologie și finanțare pentru fiecare program, precum și diverse plăți pentru succesul tehnic.

“Oncogenele intracelulare reprezintă 90% dintre antigenele specifice cancerului, multe dintre care erau considerate până recent ținte imposibil de atins prin medicamente. Această colaborare se bazează pe succesul Eureka în descoperirea și dezvoltarea anticorpilor umani împotriva oncogenelor”, a spus Dr. Cheng Liu, președinte și CEO al Eureka Therapeutics.

Dr. Michel Pairet, vicepreședinte pentru cercetare și dezvoltare non-clinică al Boehringer Ingelheim consideră, de asemenea, că legătura cu Eureka va deschide noi posibilități pentru dezvoltarea terapiilor care țintesc celulele tumorale și celulele imune și pentru găsirea unei soluții la cancerele dificil de tratat.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.