Colegiul Medicilor va reprezenta România în cadrul Asociației Medicale Mondiale

0

Colegiul Medicilor din România va reprezenta țara noastră, începând cu acest an, în cadrul Asociației Medicale Mondiale, federația asociațiilor medicale naționale la nivel global, a anunțat dr. Otmar Kloiber, secretarul general al Asociatiei Medicale Mondiale, prezent la București pentru Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România.

 

“Până în prezent, România a fost reprezentată de Asociația Medicilor din România, pentru că în 1990 nu exista Colegiul Medicilor, însă pentru noi a devenit curând limpede faptul că, pentru scopurile pe care le urmărim, Colegiul Medicilor este organizația cu care ar trebui să colaborăm. Procesul de realizare a acestei schimbări a fost îndelungat, dar în final s-a realizat”, a spus dr. Otmar Kloiber.

Asociația Medicală Mondială cuprinde 102 asociații, are reprezentativitate globală și se implică în proiecte care privesc consensul global asupra chestiunilor de etică medicală, de cercetare, drepturi de proprietate intelectuală, convenţii internaţionale.

“În acest moment Colegiul Medicilor din România este mult mai puternic decât era în urmă cu o săptămână pentru că a fost acceptat ca membru cu drepturi depline în Asociaţia Medicală Mondială. Această asociaţie cuprinde medicii din 102 tari şi este una dintre asociaţiile care atunci când se dă o reglementare, se uită cu mare atenţie la acea decizie”, a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România a reunit 218 membri din 250, iar în cadrul evenimentului au fost discutate subiecte de importanţă pentru personalul medical, printre care stabilitrea unui nivel mai ridicat de salarizare pentru medicii rezidenți care să atingă nivelul de 2.400 de lei net în 2013.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.