Colegiul Psihologilor, membru al Federaţiei Europene a Asociațiilor Psihologilor

0

Colegiul Psihologilor din România a aderat la Federaţia Europeană a Asociaţiilor Psihologilor (EFPA), fiind, potrivit unui comunicat de presă al organizației, prima organizaţie profesională a psihologilor din România care aderă la un organism profesional european.

„Este extrem de important să facem parte dintr-o astfel de organizaţie europeană reprezentativă. Organizaţia este preocupată de reglementarea profesiei de psiholog la nivel european, de dezvoltarea profesională, de etica profesiei de psiholog. Federaţia Europeană a Asociaţiilor Psihologilor este o organizaţie extrem de puternică și care cuprinde majoritatea organizaţiilor profesionale din Europa. EFPA a rămas extrem de impresionată de reglementarea profesiei de psiholog în România. De aceea, am solicitat Consiliului CPR să aprobe aderarea la EFPA”, a declarat prof. dr. Mihai Aniţei, preşedintele Colegiului Psihologilor din România.

EFPA a fost fondată în 1981, în Germania. În prezent, organizaţia numără 35 de membri, organizaţii profesionale ale psihologilor reprezentând 300.000 de membri, psihologi practicieni, profesori, cercetători.

Organizaţia europeană oferă o platformă de cooperare comună în psihologia clinică, în domeniul academic şi în cercetare. Unul dintre obiectivele cele mai importante ale EFPA constă în integrarea practicii şi a cercetării şi în promovarea disciplinei integrate a psihologiei.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.