Combinația acid acetilsalicilic, paracetamol și cafeină scade cantitatea de analgezice necesară

0

Combinația acid acetilsalicilic, paracetamol și cafeină este mai eficientă decât utilizarea separată a substanțelor și scade semnificativ cantitatea de analgezice necesară, potrivit unui comunicat al companiei farmaceutice Sanofi care a lansat recent Antinevralgic Forte. Indicat durerilor de cap intense și migrenelor, acesta conține toate cele trei elemente, într-o formulă mai concentrată – acid acetilsalicilic 250 mg, paracetamol 250 mg şi cafeină 50 mg.

Paracetamolul ameliorează durerea, acidul acetilsalicilic are efect antiinflamator, iar cafeina contracarează simptomele de oboseală.

Potrivit datelor statistice , 10% dintre bărbaţi şi 22% dintre femei din populaţia planetei noastre au suferit măcar o dată în viaţă de migrenă. Aceasta, formă des întâlnită de durere de cap primară (neasociată cu alte patologii), are un impact major asupra calităţii vieţii pacienţilor. Organizaţia Mondială a Sănătăţii o clasează în top 20 condiţii cauzatoare de dezabilităţi pentru femeile între 15 şi 44 de ani. Cel mai comun tip de durere de cap este însă cea cauzată de stările de tensiune şi de stres. Acest tip de cefalee este adesea descrisă ca o presiune constantă, ca şi cum capul ar fi strâns într-o menghină şi este prezentă în acelaşi timp pe ambele părţi ale capului.

„Stilul de viaţă alert nu ne permite să respectăm întotdeauna orele fixe de masă, cele 8 ore de somn într-o noapte sau un regim alimentar echilibrat şi sănătos. Suntem din ce în ce mai agitaţi şi mai nervoşi, lucrăm mult la calculator şi foarte rar relaxăm ochii. În aceste condiţii, durerea de cap poate să apară brusc şi este greu de prevenit”, a declarat Iulia Roşian, Director CHC Sanofi România.

Antinevralgic Forte este disponibil în farmaciile din ţară, în cutii de 20 de comprimate.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.