Complete-life, portal pentru bolnavii de diabet

0

Compania farmaceutică Sanofi România a lansat recent www.complete-life.ro, o platformă în limba română cu sfaturi şi informaţii specializate dedicate persoanelor diagnosticate cu diabet.

„Educaţia în diabet este o componentă importantă în gestionarea corectă a acestei afecţiuni. www.complete-life.ro este portalul care adună laolaltă persoane care pot oferi sfaturi avizate şi pacienţi care au nevoi şi care aşteaptă să fie îndrumaţi corect. Platforma oferă informaţii accesibile, grupate pe categorii de interes major. Şi nu în ultimul rând, le aminteşte celor în cauză că o informare corectă asupra afecţiunii de care suferă duce la controlarea acesteia şi contribuie, implicit, la o viaţă normală ”, a spus Dr.  Cornelia Bala, Preşedinte Asociaţia Română de Educaţie în Diabet.

Medici  specialişti, psihologi şi diabetologi colaborează pentru ca portalul www.complete-life.ro să ofere conținut relevant, actualizat, verificat şi interesant, atât persoanelor diagnosticate cu diabet, cât şi celor interesate de un stil de viaţă sănătos.

„Dacă în mod tradiţional educaţia în diabet s-a realizat faţă în faţă, în ultimii ani, accesul la mediul online a dus la o schimbare în paradigma educaţiei terapeutice. Acest acces continuu la diverse site-uri care oferă informaţii susţinute mai mult sau mai puţin ştiinţific generează nevoia de contraofertă din partea persoanelor instruite să facă educaţie. Ca orice proces de învăţare, este riscant atunci când nu se produce corect şi cu obiective bine definite. Din acest punct de vedere, acest nou portal, www.complete-life.ro, răspunde exact acestui deziderat şi sper ca acest atu să-i ofere popularitate şi încredere”, afirmă Conf. Dr. Ioan Vereșiu, Preşedintele Federaţiei de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Unul dintre obiectivele site-ului este acela de a aduce pacienţii mai aproape de doctori; astfel, portalul cuprinde articole specializate, întrebări şi răspunsuri la cele mai frecvente probleme, un dicţionar de termeni medicali care fac referire la diabet, dar şi poveşti de viaţă şi experienţe motivaţionale. Pe complete-life.ro pot fi accesate și instrumente precum Calculatorul Indicelui de masă corporală, Calculatorul de carbohidraţi sau Jurnalul zahărului din sânge, utile pentru persoanele diagnosticate cu diabet.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.