Conf. dr. Alexandru Rafila, reprezentant al României în Comitetul Permanent al Comitetului Regional OMS

0

Începând din această toamnă, după mai bine de 10 ani, România are un reprezentant în Comitetul Permanent al Comitetului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Europa.

Conf dr. Alexandru Rafila va fi reprezentantul României în Comitetul Permanent al Comitetului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa, după ce a câștigat, prin consens, unul din cele patru mandate din cadrul Comitetului Permanent. România va participa astfel direct la stabilirea cadrului strategic European în domeniul Sănătăţii şi va lua parte activ la deciziile privind implementarea strategiilor şi ale politicilor de sănătate 2014-2020.
Alexandru Rafila este consilier al ministrului Sănătăţii, microbiolog şi specialist în sănătate publică, şef laborator microbiologie în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” şi şeful catedrei de Microbiologie din cadrul UMF “Carol Davila”.
În perioada 15-18 septembrie 2014, se desfăşoară la Copenhaga cea de-a 64-a Sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Evenimentul reuneşte 300 de participanţi din 53 de tari. România este reprezentată de o delegaţie a Ministerului Sănătăţii condusă de subsecretarul de stat, Răzvan Vulcănescu.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.