Conferința “Economia bazată pe cunoaștere în lumea hematologiei” se desfășoară la Bruxelles pe 30-31 august

0

În perioada 30-31 august, în Parlamentul European, are loc o conferință dedicată hematologiei și rolului său în crearea economiei bazate pe cunoaștere, obiectiv pe care îl are în vedere strategia Europa 2020, se arată într-un comunicat de presă.

Raportorii Marisa Matias și Philippe Juvin  vor susține două dintre cele trei dosare legislative de pe agenda conferinței – revizuirea Cadrului Strategic Comun pentru finanțarea cercetării și inovării și Directiva pentru Testele Clinice. Reprezentanți ai Comisiei din diverse directorate vor fi, de asemenea, prezenți pentru a discuta cele două dosare, la care se va adăuga și cel pentru Directiva privind calificările profesionale.

Reprezentanții Comisiei implicați în dezbateri vor vorbi despre necesitatea de a oferi siguranță pacienților și de a evalua, în diverse contexte, relația acestora cu personalul medical și cu produsele pentru a asigura rezultate mai bune în sănătate. Membri ai organizațiilor de pacienți și ai asociațiilor profesionale vor fi, de asemenea, prezenți pentru a transmite mesajul lor oficialilor europeni.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.